ЗАВИСНО ЕЛЕКТРОДИСТРИБУТИВНО ПРЕДУЗЕЋЕ
"ЕЛЕКТРО-БИЈЕЉИНА"
A.Д. БИЈЕЉИНА
Електронска размјена података БиХ
ЕDIEE
Важно обавјештење за купце електричне енергије
×
Важно обавјештење за купце електричне енергије
КЛИКНИTE ОВДЈЕ!

 

У Требињу је данас одржана свечана академија поводом обиљежавања 30 година Електропривреде Републике Српске.

Академији су присуствовали српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић, предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић и премијер Српске Радован Вишковић.

Свечаној академији поводом значајаног јубилеја присуствовали су и министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић, министар спољне трговине и економских односа Сташа Кошарац, руководство града Требиња и бројне званице из свијета енергетике, економије, привреде, банкарског сектора Републике Српске и региона.

На свечаности у Требињу генерални директор Електропривреде Лука Петровић уручио је повеље Додику, Цвијановић и Вишковићу за изузетан допринос раду и развоју овог предузећа.

Повеље су уручене и свим претходним директорима Електропривреде.

Петровић је рекао да је пред Електропривредом сигурна и свијетла будућност, истакавши да ова компанија једина у Европи може понудити и вишегодишње уговоре за потпуно снабдијевање електричном енеријом са фиксним цијенама, и то три пута јефтинијим.

Петровић је навео да ЕПС планира поркетање нових производних погона који треба да отворе и нова радна мјеста, али и повећају БДП Републике Српске.

Додик је у обраћању истакао да 30 година постојања и рада Електропривреде свједочи о настајању, визији и развоју Републике Српске.

Поручио је да Република Српска не смије оклијевати да заштити сувереност свог електроенергетског система, додајући да је то ресурс Републике којим она жели суверено управљати.

Предсједница Републике Српске рекла је да у енергетском сектору лежи највећа развојна шанса Српске и очекује да Електропривреда и у наредном периоду стално оснажује свој инвестициони потенцијал.

Премијер Српске нагласио је да Република Српска једина у региону има тржишне вишкове електричне енергије, а тренутно се 30 одсто енергије извози на инострана тржишта.

Електропривреда је основана као Јавно предузеће 1992. године одлуком Народне скупштине Републике Српске и једно је од најзначајнијих предузећа и окосница развоја Српске.

 РТРС

 

 

Најчешћа питања и недоумице наших крајњих купаца.
2
БРОЈ ГРАДОВА
11
БРОЈ ОПШТИНА
1688
БРОЈ ТРАФО СТАНИЦА
114193
БРОЈ MJ. MJESTA
  1. TЈ БИЈЕЉИНА
  2. ТЈ УГЉЕВИК
  3. ТЈ ЗВОРНИК
  4. ТЈ БРАТУНАЦ
  5. ТЈ ВЛАСЕНИЦА

Teренска јединица Бијељина покрива територију града Бијељина и општина Пелагићево и Доњи Жабари.

ТЈ Бијељина, преко својe 563 трафо станице и далековода укупне дужине од око 720 km, НН мреже и прикључака дужине око 2.790 km, електричном енергијом снабдијева 52.106 мјерних мјеста.

Теренска јединица Угљевик покрива територију општина Угљевик и Лопаре као и мањи дио територије градa Бијељина.

ТЈ Угљевик, преко својих 239 трафо станица и далековода укупне дужине од око 340 km, НН мреже и прикључака дужине око 1.130 km, електричном енергијом снабдијева 14.269 мјерних мјеста.

Теренска јединица Зворник покрива територије града Зворник и општине Осмаци.

ТЈ Зворник, преко своје 303 трафо станице и далековода укупне дужине од око 320 km, НН мреже и прикључака дужине око 1.450 km, електричном енергијом снабдијева 23.004 мјерна мјеста.

Теренска јединица Братунац покрива територију општина Братунац и Сребреница.

ТЈ Братунац, преко својих 307 трафо станица и далековода укупне дужине од око 470 km, НН мреже и прикључака дужине око 870 km, електричном енергијом снабдијева 11.814 мјерних мјеста.

Теренска јединица Власеница покрива територију општина Власеница, Милићи, Хан Пијесак и Шековићи.

ТЈ Власеница, преко својих 276 трафо станица и далековода укупне дужине од око 470 km, НН мреже и прикључака дужине око 1.080 km, електричном енергијом снабдијева 13.000 мјерних мјеста.

ЗЕДП "ЕЛЕКТРО-БИЈЕЉИНА" А.Д.

Поуздан снабдјевач електричном енергијом свих категорија купаца.

СЕРТИФИКАТИ

Службени мејл (интерно)

Службени мејл (екстерно)