ЗАВИСНО ЕЛЕКТРОДИСТРИБУТИВНО ПРЕДУЗЕЋЕ
"ЕЛЕКТРО-БИЈЕЉИНА"
A.Д. БИЈЕЉИНА
Електронска размјена података БиХ
ЕDIEE
Важно обавјештење за купце електричне енергије
×
Важно обавјештење за купце електричне енергије
КЛИКНИTE ОВДЈЕ!

„Електропривреда Републике Српске“ снабдијева 580.000 купаца у Српској по најповољнијим цијенама у Европи које су 20 пута ниже од тренутне цијене електричне енергије на тржиту, изјавио је у Бијељини директор јавног снабдијевања у овом предузећу Зоран Вуковић.


„Енергетска независност Републике Српске значи и јаку Републику Српску“, оцијенио је Вуковић, који је у име матичног предузећа честитао крсну славу Свети пророк Илија зависном предузећу „Електро-Бијељина“.

Он је рекао новинарима да је тренутно цијена електричне енергије на тржишту око 450 евра, а „Електропривреда Републике Српске“ снабдијева своје потрошаче по цијени од 22,5 евра по киловату.

„Ми и постојимо зато да уредно, квалитетно и по најнижим цијенама снабдијевамо елекричном енергијом потрошаче у Републици Српској и наши потрошачи не требада се боје да ће цијене електричне енергије поскупити или да ће остати без напајања“, поручио је Вуковић.

Према његовим ријечима, „Електропривреда Републике Српске“ је, као матично предузеће и снабдјевач, гарант успјешног и квалитетног снабдијевања потрошача у Српској.

Вуковић је апеловао на потрошаче да штеде електричну енергију у кризи која влада у свијету, истичући да се штедњом стиче могућност да остатак киловата буде продат по 20 пута већим цијенама, што ће донијети бенефит матичном предузећу, тиме и читавој Републици Српској.

 

Директор „Електро-Бијељине“ Марко Михајловић рекао је новинарима да овогодишњу крсну славу предузеће дочекује у пословном замаху, упркос стратешким и свакодневним изазовима, те да је при крају реализација капиталних пројеката вриједности 45 милиона КМ на реконструкцији мреже и набавци савремене опреме.

„Нова мрежа и опрема омогућили су да имамо мали број застоја и то је најбољи резултат посљедих неколико година, одржали смо низак ниво дистрибутивних губитака, тренутно на осам одсто, што је за три одсто бољи резултат у односу на ниво који прописује регулатор“, навео је Михајловић.

Он је додао да је купљено 40.000 „паметних бројила“, што је битан услов за оптимално функционисање „Електро-Бијељине“ и да се годишњи плански ремонт одвија по плану, преосталих девет од 26 чворних трафо станица биће ремонтовано у августу и септембру.

„Све то позитивно утиче на финансијско пословање „Електро-Бијељине која је остварила добит од 150.000 КМ за првих шест мјесеци и наставља тренд позитивног пословања“, закључио је Михајловић.

Обиљежавању крсне славе „Електро-Бијељине“ присуствовао је и министар комуникација и транспорта у Савјету министара Војин Митровић, бројни директори јавних установа и представници привредног и јавног живота у граду.

 

Најчешћа питања и недоумице наших крајњих купаца.
2
БРОЈ ГРАДОВА
11
БРОЈ ОПШТИНА
1688
БРОЈ ТРАФО СТАНИЦА
114193
БРОЈ MJ. MJESTA
  1. TЈ БИЈЕЉИНА
  2. ТЈ УГЉЕВИК
  3. ТЈ ЗВОРНИК
  4. ТЈ БРАТУНАЦ
  5. ТЈ ВЛАСЕНИЦА

Teренска јединица Бијељина покрива територију града Бијељина и општина Пелагићево и Доњи Жабари.

ТЈ Бијељина, преко својe 563 трафо станице и далековода укупне дужине од око 720 km, НН мреже и прикључака дужине око 2.790 km, електричном енергијом снабдијева 52.106 мјерних мјеста.

Теренска јединица Угљевик покрива територију општина Угљевик и Лопаре као и мањи дио територије градa Бијељина.

ТЈ Угљевик, преко својих 239 трафо станица и далековода укупне дужине од око 340 km, НН мреже и прикључака дужине око 1.130 km, електричном енергијом снабдијева 14.269 мјерних мјеста.

Теренска јединица Зворник покрива територије града Зворник и општине Осмаци.

ТЈ Зворник, преко своје 303 трафо станице и далековода укупне дужине од око 320 km, НН мреже и прикључака дужине око 1.450 km, електричном енергијом снабдијева 23.004 мјерна мјеста.

Теренска јединица Братунац покрива територију општина Братунац и Сребреница.

ТЈ Братунац, преко својих 307 трафо станица и далековода укупне дужине од око 470 km, НН мреже и прикључака дужине око 870 km, електричном енергијом снабдијева 11.814 мјерних мјеста.

Теренска јединица Власеница покрива територију општина Власеница, Милићи, Хан Пијесак и Шековићи.

ТЈ Власеница, преко својих 276 трафо станица и далековода укупне дужине од око 470 km, НН мреже и прикључака дужине око 1.080 km, електричном енергијом снабдијева 13.000 мјерних мјеста.

ЗЕДП "ЕЛЕКТРО-БИЈЕЉИНА" А.Д.

Поуздан снабдјевач електричном енергијом свих категорија купаца.

СЕРТИФИКАТИ