ЗАВИСНО ЕЛЕКТРОДИСТРИБУТИВНО ПРЕДУЗЕЋЕ
"ЕЛЕКТРО-БИЈЕЉИНА"
Желите ли примати рачун путем електронске поште?
×
Желите ли примати рачун путем електронске поште?
КЛИКНИTE ОВДЈЕ!

У присуству менаџмента ЗЕДП „Електро-Бијељина“ и кума, ломљењем славског колача, у недељу је обиљежен Свети Пророк Илија, слава овог предузећа. Крсна слава се обиљежава у складу са препорукама због епидемиолошке ситуације, а то је и прилика да се подсјетимо значајних пословних резултата који су постигнути.

У данашње вријеме, када привредни амбијент није  најповољнији, ЗЕДП „Електро-Бијељина“ остварује завидне пословне резултате, који је с правом, сврставају међу најуспјешнија предузећа у региону.

Период иза нас био је  пун изазова, како у погледу наставка модернизације мреже, тако и у активностима око реструктурирања предузећа, раздвајања дјелатности, као и око прве фазе систематизације радних мјеста.

 

- “Иза нас је успјешан период, јер смо задржали тренд раста пословања и успјешних финансијских резултата, свели смо дистрибутивне губитке на историјски минимум, у току је реализација капиталног пројекта, који реализујемо посредством кредитног аранжмана са Европском банком за обнову и развој, вриједног 15 милиона евра, а средства ће бити утрошена до 2022.године за финансирање изградње и реконструције средње и ниско-напонске мреже и уградњу паметних бројила. Осим ових средстава, ми ћемо уложити властита средства, тако да ће пројекат бити вриједан око 45 милиона марака.Тај пројекат ће бити од изузетног значаја, како за наш систем, тако и за саме крајње купце, што се већ кроз постигнуте резултате види и у пракси“, рекао је др Васо Арсеновић, вршилац дужности директора ЗЕДП „Електро-Бијељина“.

 

Он је подсјетио и на инвестирање од милион марака за модернизацију возила и механизације и указао на највећи изазов, а то је реструктурирање Електропривреде Републике Српске, као и растерећење броја радника путем давања стимулативних отпремнина.

 

- “У складу са наставком имплементације реструктурирања и оптимализације броја радника и позвали раднике да се добровољно пријаве за стимулативне отпремнине, што је искористило 213 радника. На тај начин смо ову фазу завршили и спремно настављамо даље активности у погледу раздвајања дјелатности дистрибуције од производње и снабдијевања у складу са новим Законом о електричној енергији, као и наставак инвестиционог циклуса“, каже директор Арсеновић.

 

Све речено је снажан темељ даљег пословања и залог за будућност у коју ће радници и менаџмент „Електро-Бијељине“ кренути крупним корацима.

Најчешћа питања и недоумице наших крајњих купаца.
2
БРОЈ ГРАДОВА
11
БРОЈ ОПШТИНА
1688
БРОЈ ТРАФО СТАНИЦА
114193
БРОЈ MJ. MJESTA
  1. РЈ БИЈЕЉИНА
  2. РЈ УГЉЕВИК
  3. РЈ ЗВОРНИК
  4. РЈ БРАТУНАЦ
  5. РЈ ВЛАСЕНИЦА

Радна јединица Бијељина покрива територију града Бијељина и општина Пелагићево и Доњи Жабари, a у њеној организационој структури се налазе три пословнице, ПЈ Бијељина, ПЈ Јања и ПЈ Пелагићево, као и рејони Драгаљевац и Дворови.

РЈ Бијељина, преко својe 563 трафо станице и далековода укупне дужине од око 720 km, НН мреже и прикључака дужине око 2.790 km, електричном енергијом снабдијева 52.106 мјерних мјеста.

Радна јединица Угљевик покрива територију општина Угљевик и Лопаре као и мањи дио територије градa Бијељина, a у њеној организационој структури се налазе двије пословнице, ПЈ Угљевик и ПЈ Лопаре.

РЈ Угљевик, преко својих 239 трафо станица и далековода укупне дужине од око 340 km, НН мреже и прикључака дужине око 1.130 km, електричном енергијом снабдијева 14.269 мјерних мјеста.

Радна јединица Зворник покрива територије града Зворник и општине Осмаци, a у њеној организационој структури се налазе двије пословнице, ПЈ Зворник и ПЈ Козлук, као и два рејона, Брањево и Осмаци.

РЈ Зворник, преко својих 303 трафо станица и далековода укупне дужине од око 320 km, НН мреже и прикључака дужине око 1.450 km, електричном енергијом снабдијева 23.004 мјерна мјеста.

Радна јединица Братунац покрива територију општина Братунац и Сребреница, a у њеној организационој структури се налазе двије пословнице, ПЈ Братунац и ПЈ Сребреница, као и рејон Скелани.

РЈ Братунац, преко својих 307 трафо станица и далековода укупне дужине од око 470 km, НН мреже и прикључака дужине око 870 km, електричном енергијом снабдијева 11.814 мјерних мјеста.

Радна јединица Власеница покрива територију општина Власеница, Милићи, Хан Пијесак и Шековићи, a у њеној организационој структури се налази пет пословница, ПЈ Власеница, ПЈ Милићи, ПЈ Хан Пијесак, ПЈ Шековићи и ПЈ Мале хидроелектране.

РЈ Власеница, преко својих 276 трафо станица и далековода укупне дужине од око 470 km, НН мреже и прикључака дужине око 1.080 km, електричном енергијом снабдијева 13.000 мјерних мјеста.

ЗЕДП "ЕЛЕКТРО-БИЈЕЉИНА" А.Д.

Поуздан снабдјевач електричном енергијом свих категорија купаца.

СЕРТИФИКАТИ