ЗАВИСНО ЕЛЕКТРОДИСТРИБУТИВНО ПРЕДУЗЕЋЕ
"ЕЛЕКТРО-БИЈЕЉИНА"
Желите ли примати рачун путем електронске поште?
×
Желите ли примати рачун путем електронске поште?
КЛИКНИTE ОВДЈЕ!

Гостујући у Дневнику плус РТРС, генерални директор „ Електропривреде Републике Српске“ Лука Петровић,  је истакао да је Електропривреда један од најважнијих стубова привреде Републике Српске, подсјетивши на важне пројекте чија би реализација ускоро требало да почне, попут градње хидроелектране Дабар вриједне 300 милиона евра.

 

- Ово је први пилот-пројекат свих нових технологија и у финансирању и извођењу и уговарању радова. Занимљиво је чути и од других како је то могуће до краја реализовати потпуно исправно - рекао је Петровић.

Он је нагласио да су инвестиције и развој најважнији за Електропривреду Републике Српске, али да је и интерес да се праве нови објекти.

- Електропривреда Републике Српске је у земљама региона још најповољнија по цијенама електричне енергије за домаћинства и још повољнија за привреду, иако долази до постепеног повећања цијена електричне енергије, регион је отишао далеко у томе. То значи да се успоставило и тржиште електричне енергије и видјећемо каква је наша перспектива са већим цијенама и гдје ћемо тај новац уложити - појаснио је Петровић.

Он је рекао да је процјена Електропривредеда је врло важно да све електропривреде у региону своју будућност базирају на искоришћавању обновљивих извора електричне енергије, а то је прије свега вјетар, сунце и вода.

Када је ријеч о стимулативним отпремнинама, Петровић је навео да је Електропривреда објавила први јавни позив за раднике који себе не виде у предузећу да узму отпремнине у износу од 21.000 до 50.000 КМ, плус надокнаде за борачке категорије, када је ријеч о ратним војним инвалидима и инвалидима рада до 15 одсто.

Он је додао да постоји велико интересовање људи за отпремнине, поготово из мањих средина којима оне рјешавају нека питања.

Петровић је у Дневнику плус рекао да је све спремно за одржавање Самита енергетике у Требињу 5. и 6. марта, на којем се очекује присуство више од 300 званица.

Он је навео да ће се на том скуп расправљати о свим важнијим темама за напредак електропривреде у Српској и праћење корака са сусједним електропривредама.

Петровић је навео да ће бити одржано девет панела са више од 70 учесника на којима ће бити говора о најзначајнијим актуелним темама о енергетској транзицији у региону.

Генерални покровитељ Самита је Влада Републике Српске, а финансијску подршку скупу пружиће Електропривреда и Град Требиње.

 

 

Најчешћа питања и недоумице наших крајњих купаца.
2
БРОЈ ГРАДОВА
11
БРОЈ ОПШТИНА
1622
БРОЈ ТРАФО СТАНИЦА
110707
БРОЈ КУПАЦА
  1. РЈ БИЈЕЉИНА
  2. РЈ УГЉЕВИК
  3. РЈ ЗВОРНИК
  4. РЈ БРАТУНАЦ
  5. РЈ ВЛАСЕНИЦА

Радна јединица Бијељина покрива територију града Бијељина и општина Пелагићево и Доњи Жабари, a у њеној организационој структури се налазе три пословнице, ПЈ Бијељина, ПЈ Јања и ПЈ Пелагићево, као и рејон Драгаљевац.

РЈ Бијељина, преко својих 518 трафо станица и далековода укупне дужине од око 2.000 km, електричном енергијом снабдијева 50.051 крајњих купаца.

Радна јединица Угљевик покрива територију општина Угљевик и Лопаре као и мањи дио територије градa Бијељина, a у њеној организационој структури се налазе двије пословнице, ПЈ Угљевик и ПЈ Лопаре.

РЈ Угљевик, преко своје 232 трафо станице и далековода укупне дужине од око 1.120 km, електричном енергијом снабдијева 13.792 крајња купца.

Радна јединица Зворник покрива територије града Зворник и општине Осмаци, a у њеној организационој структури се налазе двије пословнице, ПЈ Зворник и ПЈ Козлук, као и два рејона, Брањево и Осмаци.

РЈ Зворник, преко својих 287 трафо станица и далековода укупне дужине од око 1.000 km, електричном енергијом снабдијева 22.569 крајњих купаца.

Радна јединица Братунац покрива територију општина Братунац и Сребреница, a у њеној организационој структури се налазе двије пословнице, ПЈ Братунац и ПЈ Сребреница, као и рејон Скелани.

РЈ Братунац, преко своје 304 трафо станице и далековода укупне дужине од преко 1.000 km, електричном енергијом снабдијева 11.525 крајњих купаца.

Радна јединица Власеница покрива територију општина Власеница, Милићи, Хан Пијесак и Шековићи, a у њеној организационој структури се налази пет пословница, ПЈ Власеница, ПЈ Милићи, ПЈ Хан Пијесак, ПЈ Шековићи и ПЈ Мале хидроелектране.

РЈ Власеница, преко своје 304 трафо станице и далековода укупне дужине око 1.250 km, електричном енергијом снабдијева 12.740 крајњих купаца.

ЗЕДП "ЕЛЕКТРО-БИЈЕЉИНА" А.Д.

Поуздан снабдјевач електричном енергијом свих категорија купаца.

СЕРТИФИКАТИ