ЗАВИСНО ЕЛЕКТРОДИСТРИБУТИВНО ПРЕДУЗЕЋЕ
"ЕЛЕКТРО-БИЈЕЉИНА"
Желите ли примати рачун путем електронске поште?
×
Желите ли примати рачун путем електронске поште?
КЛИКНИTE ОВДЈЕ!

Гостујући у Дневнику плус РТРС, генерални директор „ Електропривреде Републике Српске“ Лука Петровић,  је истакао да је Електропривреда један од најважнијих стубова привреде Републике Српске, подсјетивши на важне пројекте чија би реализација ускоро требало да почне, попут градње хидроелектране Дабар вриједне 300 милиона евра.

 

- Ово је први пилот-пројекат свих нових технологија и у финансирању и извођењу и уговарању радова. Занимљиво је чути и од других како је то могуће до краја реализовати потпуно исправно - рекао је Петровић.

Он је нагласио да су инвестиције и развој најважнији за Електропривреду Републике Српске, али да је и интерес да се праве нови објекти.

- Електропривреда Републике Српске је у земљама региона још најповољнија по цијенама електричне енергије за домаћинства и још повољнија за привреду, иако долази до постепеног повећања цијена електричне енергије, регион је отишао далеко у томе. То значи да се успоставило и тржиште електричне енергије и видјећемо каква је наша перспектива са већим цијенама и гдје ћемо тај новац уложити - појаснио је Петровић.

Он је рекао да је процјена Електропривредеда је врло важно да све електропривреде у региону своју будућност базирају на искоришћавању обновљивих извора електричне енергије, а то је прије свега вјетар, сунце и вода.

Када је ријеч о стимулативним отпремнинама, Петровић је навео да је Електропривреда објавила први јавни позив за раднике који себе не виде у предузећу да узму отпремнине у износу од 21.000 до 50.000 КМ, плус надокнаде за борачке категорије, када је ријеч о ратним војним инвалидима и инвалидима рада до 15 одсто.

Он је додао да постоји велико интересовање људи за отпремнине, поготово из мањих средина којима оне рјешавају нека питања.

Петровић је у Дневнику плус рекао да је све спремно за одржавање Самита енергетике у Требињу 5. и 6. марта, на којем се очекује присуство више од 300 званица.

Он је навео да ће се на том скуп расправљати о свим важнијим темама за напредак електропривреде у Српској и праћење корака са сусједним електропривредама.

Петровић је навео да ће бити одржано девет панела са више од 70 учесника на којима ће бити говора о најзначајнијим актуелним темама о енергетској транзицији у региону.

Генерални покровитељ Самита је Влада Републике Српске, а финансијску подршку скупу пружиће Електропривреда и Град Требиње.

 

 

Најчешћа питања и недоумице наших крајњих купаца.
2
БРОЈ ГРАДОВА
11
БРОЈ ОПШТИНА
1688
БРОЈ ТРАФО СТАНИЦА
114193
БРОЈ MJ. MJESTA
  1. РЈ БИЈЕЉИНА
  2. РЈ УГЉЕВИК
  3. РЈ ЗВОРНИК
  4. РЈ БРАТУНАЦ
  5. РЈ ВЛАСЕНИЦА

Радна јединица Бијељина покрива територију града Бијељина и општина Пелагићево и Доњи Жабари, a у њеној организационој структури се налазе три пословнице, ПЈ Бијељина, ПЈ Јања и ПЈ Пелагићево, као и рејони Драгаљевац и Дворови.

РЈ Бијељина, преко својe 563 трафо станице и далековода укупне дужине од око 720 km, НН мреже и прикључака дужине око 2.790 km, електричном енергијом снабдијева 52.106 мјерних мјеста.

Радна јединица Угљевик покрива територију општина Угљевик и Лопаре као и мањи дио територије градa Бијељина, a у њеној организационој структури се налазе двије пословнице, ПЈ Угљевик и ПЈ Лопаре.

РЈ Угљевик, преко својих 239 трафо станица и далековода укупне дужине од око 340 km, НН мреже и прикључака дужине око 1.130 km, електричном енергијом снабдијева 14.269 мјерних мјеста.

Радна јединица Зворник покрива територије града Зворник и општине Осмаци, a у њеној организационој структури се налазе двије пословнице, ПЈ Зворник и ПЈ Козлук, као и два рејона, Брањево и Осмаци.

РЈ Зворник, преко својих 303 трафо станица и далековода укупне дужине од око 320 km, НН мреже и прикључака дужине око 1.450 km, електричном енергијом снабдијева 23.004 мјерна мјеста.

Радна јединица Братунац покрива територију општина Братунац и Сребреница, a у њеној организационој структури се налазе двије пословнице, ПЈ Братунац и ПЈ Сребреница, као и рејон Скелани.

РЈ Братунац, преко својих 307 трафо станица и далековода укупне дужине од око 470 km, НН мреже и прикључака дужине око 870 km, електричном енергијом снабдијева 11.814 мјерних мјеста.

Радна јединица Власеница покрива територију општина Власеница, Милићи, Хан Пијесак и Шековићи, a у њеној организационој структури се налази пет пословница, ПЈ Власеница, ПЈ Милићи, ПЈ Хан Пијесак, ПЈ Шековићи и ПЈ Мале хидроелектране.

РЈ Власеница, преко својих 276 трафо станица и далековода укупне дужине од око 470 km, НН мреже и прикључака дужине око 1.080 km, електричном енергијом снабдијева 13.000 мјерних мјеста.

ЗЕДП "ЕЛЕКТРО-БИЈЕЉИНА" А.Д.

Поуздан снабдјевач електричном енергијом свих категорија купаца.

СЕРТИФИКАТИ