ЗАВИСНО ЕЛЕКТРОДИСТРИБУТИВНО ПРЕДУЗЕЋЕ
"ЕЛЕКТРО-БИЈЕЉИНА"
Желите ли примати рачун путем електронске поште?
×
Желите ли примати рачун путем електронске поште?
КЛИКНИTE ОВДЈЕ!

Тридесетпрвог јануара, у пет дистрибутивних предузећа Електропривреде Српске, биће отворен позив и познати услови за пријаву на стимулативне отпремине вишка запослених. Ријеч је о првом кругу, у коме су износи отпремнина највећи.

Управа Електропривреде, челни људи дистибутивних предузећа и синдикалци, за тај процес, потписали су јединствене критеријуме и пратећа документа.

Износи отпремнина зависиће од година стажа, и крећу се од двадесет двије хиљаде до педесет хиљада осамстотина марака, у првом кругу.

Процес је неминован, а условљен је потписивањем докумената са Европском енергетском заједницом. Консултанти су процијенили да је у дистрибутивним предузећима вишак око шесто запослених. Главна база реструктурисања, умјесто на функционалност, прелила се на вишак запослених.

- Ми радимо да то буде споразумно. Људи се сигурно препознају као вишак, а да ли ће вишак ријешити проблем у овој фази-ријешиће, јер дистрибуције ће живјети само од своје мрежарине - сматра Лука Петровић директор Електропривреде Републике Српске.

Тај начин пословања дистрибуција стартује првог јануара наредне године. Задовољни условима отпремнина, синдикалци сматрају да се додатна шанса пружа онима који остају.

- Једини начин је повећање плата тим стручним људима, и тако их једино можемо задржати. Али, ми нећемо моћи истрајати ни у чему, само том новчаном мотивацијом, јер од 2008.године плате нису повећаване - навео је Зоран Мићановић предсједник Синдиката радника Електропривреде.

Петровић је навео да постоји проблем са стручном радном снагом.

- Стручна снага недостаје, и она је плаћена као и радна снага која не диприноси на терену, и мораће доћи до разлике плата - додао је Петровић.
Синдикалци сматрају да отпреминине нису високе, али да се привилегованост осјећа у односу на друге секторе. Чињеница је и да је одређен број запослених примљен као социјална категорија.

- Читаву причу смо водили с тим циљем и разлогом да обезбиједимо што пристојније износе тим радницима који ће морати да оду из електро-енергетског сектора - навео је Жељко Тепавчевић предсједник Конфедерације синдиката Републике Српске.

Позив ће бити отворен три седмице, а својеврстан орјентир дистрибутерима може бити и скора, нова систематизација радних мјеста. О другом начину рјешавања вишка запослених за сада се не говори.
Електропривреда и дистрибутивна предузећа, за стимулативне отпремнине обезбиједили су двадесет седам милиона марака.

 

 

 

Најчешћа питања и недоумице наших крајњих купаца.
2
БРОЈ ГРАДОВА
11
БРОЈ ОПШТИНА
1622
БРОЈ ТРАФО СТАНИЦА
110707
БРОЈ КУПАЦА
  1. РЈ БИЈЕЉИНА
  2. РЈ УГЉЕВИК
  3. РЈ ЗВОРНИК
  4. РЈ БРАТУНАЦ
  5. РЈ ВЛАСЕНИЦА

Радна јединица Бијељина покрива територију града Бијељина и општина Пелагићево и Доњи Жабари, a у њеној организационој структури се налазе три пословнице, ПЈ Бијељина, ПЈ Јања и ПЈ Пелагићево, као и рејон Драгаљевац.

РЈ Бијељина, преко својих 518 трафо станица и далековода укупне дужине од око 2.000 km, електричном енергијом снабдијева 50.051 крајњих купаца.

Радна јединица Угљевик покрива територију општина Угљевик и Лопаре као и мањи дио територије градa Бијељина, a у њеној организационој структури се налазе двије пословнице, ПЈ Угљевик и ПЈ Лопаре.

РЈ Угљевик, преко своје 232 трафо станице и далековода укупне дужине од око 1.120 km, електричном енергијом снабдијева 13.792 крајња купца.

Радна јединица Зворник покрива територије града Зворник и општине Осмаци, a у њеној организационој структури се налазе двије пословнице, ПЈ Зворник и ПЈ Козлук, као и два рејона, Брањево и Осмаци.

РЈ Зворник, преко својих 287 трафо станица и далековода укупне дужине од око 1.000 km, електричном енергијом снабдијева 22.569 крајњих купаца.

Радна јединица Братунац покрива територију општина Братунац и Сребреница, a у њеној организационој структури се налазе двије пословнице, ПЈ Братунац и ПЈ Сребреница, као и рејон Скелани.

РЈ Братунац, преко своје 304 трафо станице и далековода укупне дужине од преко 1.000 km, електричном енергијом снабдијева 11.525 крајњих купаца.

Радна јединица Власеница покрива територију општина Власеница, Милићи, Хан Пијесак и Шековићи, a у њеној организационој структури се налази пет пословница, ПЈ Власеница, ПЈ Милићи, ПЈ Хан Пијесак, ПЈ Шековићи и ПЈ Мале хидроелектране.

РЈ Власеница, преко своје 304 трафо станице и далековода укупне дужине око 1.250 km, електричном енергијом снабдијева 12.740 крајњих купаца.

ЗЕДП "ЕЛЕКТРО-БИЈЕЉИНА" А.Д.

Поуздан снабдјевач електричном енергијом свих категорија купаца.

СЕРТИФИКАТИ