ЗАВИСНО ЕЛЕКТРОДИСТРИБУТИВНО ПРЕДУЗЕЋЕ
"ЕЛЕКТРО-БИЈЕЉИНА"
Желите ли примати рачун путем електронске поште?
×
Желите ли примати рачун путем електронске поште?
КЛИКНИTE ОВДЈЕ!

 У данашње вријеме, када привредни амбијент није  најповољнији, ЗЕДП „Електро-Бијељина“ остварује завидне пословне резултате, који је с правом, сврставају међу најуспјешнија предузећа у региону.

Година коју испраћамо била је пуна изазова, како у погледу наставка модернизације мреже, тако и у активностима око реструктурирања предузећа, раздвајања дјелатности, као и око систематизације радних мјеста.

- “Иза нас је успјешан период, јер смо задржали тренд раста пословања и успјешних финансијских резултата, што говоре и подаци за првих једанаест мјесеци , јер смо фактурисали 97, 4 милиона марака и наплатили потраживања од близу 105 милиона, што процентуално говори да нам је наплата 107 посто, а кроз улагања од пет милиона КМ прошле године, свели смо дистрибутивне губитке на историјски минимум, а циљ нам је да губици за 2019. годину буду још нижи, каже др Васо Арсеновић, вршилац дужности директора ЗЕДП „Електро-Бијељина“.

-Све то, била је препорука за кредитни аранжман са Европском банком за обнову и развој, вриједан 15 милиона евра, а средства ће бити утрошена до 2022.године за финансирање изградње и реконструције средње и ниско-напонске мреже и уградњу паметних бројила. Осим ових средстава, ми ћемо уложити властита средства, тако да ће пројекат бити вриједан око 45 милиона марака.Тај пројекат ће бити од изузетног значаја, како за наш систем, тако и за саме крајње купце. У току одлазеће године смо у рад пустили и 10 kV далековод „Амајлије“, што је од иузузетног значаја за купце у том дијелу Семберије. Осим тога, у 2019. години смо у оквиру плана модернизације опреме и механизације, набавили нова транспортна возила са хидрауличном платформом за рад на висини, а ријеч је о три камиона марке „Ивеко“, укупне вриједности од 430 хиљада марака, чиме смо заокружили циклус модернизације механизације, пошто је у 2018. години набаљено 12 камиона „Газ“ и 20 возила марке „Нива“, у вриједности од 570 000 КМ, што укупно износи милион марака. Затим, вриједи поменути и обиљежавање седамдесет година постојања и рада наше МХЕ „Власеница“ у Горњем Залуковику, која има своју значајну улогу у оквиру нашег предузећа, изјавио је др Васо Арсеновић.

Као један од највећих изазова пред којим се налази не само ЗЕДП „Електро.Бијељина“, већ и систем „Електропривреде РС“, јесте реструктурирање и нова систематизација и наше предузеће се активно припрема и проводи све неопходне поступке и процесе у том правцу.

„Електро-Бијељина“ је и предузеће које има шири друштвени значај и увијек је ослонац својим грађанима у многим сегментима живота.

Побројани резултати су само дио активности и циљева који су остварени, а велику заслугу за то, имају радници и Управа „Електро-Бијељине“, што је препознала и шира друштвено-политичка заједница, која је предузеће предложила Скупштини града за вриједну награду, Златну медаљу „Кнез Иво од Семберије“.

„Златна медаља је један од доказа да је ЗЕДП „Електро-Бијељина“ континуирано унапређивала пословање у свим областима, почевши од дистрибуције и снабдијевања до производње електричне енергије у своје двије Мини хидроелектране.

Унапређењем свог пословања, створени су услови да се квалитет и поузданост испоруке електричне енергије подигне на оптималан ниво“, истакао је директор Арсеновић.

Све речено је снажан темељ даљег пословања и залог за будућност у коју ће радници и менаџмент „Електро-Бијељине“ кренути крупним корацима.

 

 

Најчешћа питања и недоумице наших крајњих купаца.
2
БРОЈ ГРАДОВА
11
БРОЈ ОПШТИНА
1622
БРОЈ ТРАФО СТАНИЦА
110707
БРОЈ КУПАЦА
  1. РЈ БИЈЕЉИНА
  2. РЈ УГЉЕВИК
  3. РЈ ЗВОРНИК
  4. РЈ БРАТУНАЦ
  5. РЈ ВЛАСЕНИЦА

Радна јединица Бијељина покрива територију града Бијељина и општина Пелагићево и Доњи Жабари, a у њеној организационој структури се налазе три пословнице, ПЈ Бијељина, ПЈ Јања и ПЈ Пелагићево, као и рејон Драгаљевац.

РЈ Бијељина, преко својих 518 трафо станица и далековода укупне дужине од око 2.000 km, електричном енергијом снабдијева 50.051 крајњих купаца.

Радна јединица Угљевик покрива територију општина Угљевик и Лопаре као и мањи дио територије градa Бијељина, a у њеној организационој структури се налазе двије пословнице, ПЈ Угљевик и ПЈ Лопаре.

РЈ Угљевик, преко своје 232 трафо станице и далековода укупне дужине од око 1.120 km, електричном енергијом снабдијева 13.792 крајња купца.

Радна јединица Зворник покрива територије града Зворник и општине Осмаци, a у њеној организационој структури се налазе двије пословнице, ПЈ Зворник и ПЈ Козлук, као и два рејона, Брањево и Осмаци.

РЈ Зворник, преко својих 287 трафо станица и далековода укупне дужине од око 1.000 km, електричном енергијом снабдијева 22.569 крајњих купаца.

Радна јединица Братунац покрива територију општина Братунац и Сребреница, a у њеној организационој структури се налазе двије пословнице, ПЈ Братунац и ПЈ Сребреница, као и рејон Скелани.

РЈ Братунац, преко своје 304 трафо станице и далековода укупне дужине од преко 1.000 km, електричном енергијом снабдијева 11.525 крајњих купаца.

Радна јединица Власеница покрива територију општина Власеница, Милићи, Хан Пијесак и Шековићи, a у њеној организационој структури се налази пет пословница, ПЈ Власеница, ПЈ Милићи, ПЈ Хан Пијесак, ПЈ Шековићи и ПЈ Мале хидроелектране.

РЈ Власеница, преко своје 304 трафо станице и далековода укупне дужине око 1.250 km, електричном енергијом снабдијева 12.740 крајњих купаца.

ЗЕДП "ЕЛЕКТРО-БИЈЕЉИНА" А.Д.

Поуздан снабдјевач електричном енергијом свих категорија купаца.

СЕРТИФИКАТИ