ЗАВИСНО ЕЛЕКТРОДИСТРИБУТИВНО ПРЕДУЗЕЋЕ
"ЕЛЕКТРО-БИЈЕЉИНА"
Желите ли примати рачун путем електронске поште?
×
Желите ли примати рачун путем електронске поште?
КЛИКНИTE ОВДЈЕ!

Представници ЗЕДП  “Електро-Бијељина” и компаније “Проинтер” из Бањалуке потписали су данас уговор за набавку и инсталацију система тзв. паметног мјерења, опреме за измјештање мјерних мјеста и система за даљинско очитање потрошње електричне енергије.

Уговор је вриједан 7,5 милиона евра, а кредитна средства је обезбиједила Европска банка за обнову и развој.

Систем за даљинско очитање, 30.000 паметних бројила и 13.000 ормара за измјештање мјерних мјеста, вриједан је 7,5 милиона евра.

Поред тих кредитних средстава Европске банке за обнову и развој, 15 милиона марака, властитих средстава издвојиће “Електро-Бијељина” .

Овај пројекат је од огромног значаја, каже директор “Електро-Бијељине” Васо Арсеновић.
– Ефикасније ћемо управљати системом електричне енергије, квалитетније снабдијевати потрошаче и смањити трошкове пословања – рекао је Арсеновић.

Овим уговором рјешава се 85 одсто потрошње електричне енергије у зони одговорности “Електро-Бијељина” оцијенио је и директор “Електропривреде РС” Лука Петровић. – То значи да ће бити под апсолутно управљивом контролом из једног центра и једним софтвером, а биће обухваћено 30.000 бројила. “Електро-Бијељина” се тиме сврстава у једно од најнајпреднијих и са најуређенијим системом у свим електродистрибутивним предузећима у саставу “Електропривреде РС” – рекао је Петровић.

Директор Компаније Проинтер из Бањалуке ,Бојан Вујић, истакао је да су компаније из РС и Србије удруживањем доказале да могу да се носе са конкуренцијом из много развијених земаља те да је “Електо-Бијељина” набавком оваквог система направила значајан искорак у пословању.

„Електро-Бијељина” покрива 13 општина на сјевероистоку РС, од Хан Пијеска до Доњих Жабара, укључујући Сребреницу и Скелане. Електричном енергијом снабдијева више од 110.000 потрошача, од чега је 70 одсто домаћинстава, а 30 одсто индустријске потрошње.

Најчешћа питања и недоумице наших крајњих купаца.
2
БРОЈ ГРАДОВА
11
БРОЈ ОПШТИНА
1622
БРОЈ ТРАФО СТАНИЦА
110707
БРОЈ КУПАЦА
  1. РЈ БИЈЕЉИНА
  2. РЈ УГЉЕВИК
  3. РЈ ЗВОРНИК
  4. РЈ БРАТУНАЦ
  5. РЈ ВЛАСЕНИЦА

Радна јединица Бијељина покрива територију града Бијељина и општина Пелагићево и Доњи Жабари, a у њеној организационој структури се налазе три пословнице, ПЈ Бијељина, ПЈ Јања и ПЈ Пелагићево, као и рејон Драгаљевац.

РЈ Бијељина, преко својих 518 трафо станица и далековода укупне дужине од око 2.000 km, електричном енергијом снабдијева 50.051 крајњих купаца.

Радна јединица Угљевик покрива територију општина Угљевик и Лопаре као и мањи дио територије градa Бијељина, a у њеној организационој структури се налазе двије пословнице, ПЈ Угљевик и ПЈ Лопаре.

РЈ Угљевик, преко своје 232 трафо станице и далековода укупне дужине од око 1.120 km, електричном енергијом снабдијева 13.792 крајња купца.

Радна јединица Зворник покрива територије града Зворник и општине Осмаци, a у њеној организационој структури се налазе двије пословнице, ПЈ Зворник и ПЈ Козлук, као и два рејона, Брањево и Осмаци.

РЈ Зворник, преко својих 287 трафо станица и далековода укупне дужине од око 1.000 km, електричном енергијом снабдијева 22.569 крајњих купаца.

Радна јединица Братунац покрива територију општина Братунац и Сребреница, a у њеној организационој структури се налазе двије пословнице, ПЈ Братунац и ПЈ Сребреница, као и рејон Скелани.

РЈ Братунац, преко своје 304 трафо станице и далековода укупне дужине од преко 1.000 km, електричном енергијом снабдијева 11.525 крајњих купаца.

Радна јединица Власеница покрива територију општина Власеница, Милићи, Хан Пијесак и Шековићи, a у њеној организационој структури се налази пет пословница, ПЈ Власеница, ПЈ Милићи, ПЈ Хан Пијесак, ПЈ Шековићи и ПЈ Мале хидроелектране.

РЈ Власеница, преко своје 304 трафо станице и далековода укупне дужине око 1.250 km, електричном енергијом снабдијева 12.740 крајњих купаца.

ЗЕДП "ЕЛЕКТРО-БИЈЕЉИНА" А.Д.

Поуздан снабдјевач електричном енергијом свих категорија купаца.

СЕРТИФИКАТИ