ЗАВИСНО ЕЛЕКТРОДИСТРИБУТИВНО ПРЕДУЗЕЋЕ
"ЕЛЕКТРО-БИЈЕЉИНА"
Желите ли примати рачун путем електронске поште?
×
Желите ли примати рачун путем електронске поште?
КЛИКНИTE ОВДЈЕ!

Предузеће "Електро-Бијељина" и домаћи конзорцијум "Телегруп" потписали су данас у Бијељини уговор о реконструкцији електромреже у регији вриједан 22,5 милиона КМ.

Вршилац дужности директора "Електро-Бијељине" Васо Арсеновић рекао је новинарима да ће у реконструкцију средњенапонске и нисконапонске мреже бити уложено 15 милиона КМ из кредита Европске банке за обнову и развој /ЕБРД/ и 7,5 милиона КМ властитих средстава предузећа које послује у саставу "Електропривреде Републике Српске". 

"У овом пројекту биће ангажовани домаћи извођачи који ће испоручивати више од 90 одсто материјала и тиме упослити своје капацитете, наши корисници имаће стабилније снабдијевање енергијом и квалитетнију испоруку, а предузеће ће смањити своје трошкове и остваривати уштеде од неколико милиона марака сваке године", навео је Арсеновић. 

Оперативни директор фирме "Телегруп" Александар Антуновић изразио је задовољство што је ова локална компанија успјела да се избори за посао уз ригорозне захтјеве ЕБРД-а и најавио наставак упошљавања домаћих капацитета. 

"Задовољство је видјети огроман инвестициони циклус Владе Републике Српске", нагласио је Антуновић и навео да овакви пројекти, у чијем су фокусу локалне компаније, помажу да се заустави одлазак људи са ових простора. Он је најавио да ће "Телегруп" која послује у осам земаља упошљавати локалне произвођаче укључујући их у своје интернационалне пројекте, да би тако индиректно радили на развоју Републике Српске. 

Потписивању уговора у сједишту "Електро-Бијељине" присуствовао је министар енергетике и рударства Петар Ђокић, који је истакао да Република Српска наставља да улаже у сектор енергетике као њену најважнију развојну смјерницу. 

"Република Српска је по том питању веома добро инвестиционо подручје и сви партнери који са нама сарађују у енергетском сектору задовољни су оним што им је пружила Република Српска, а и ми смо задовољнио оним што партнери извршавају као своје обавезе према Српској", рекао је Ђокић. 

Он је навео да инвестиција у Семберију од 22,5 милиона КМ представља наставак улагања Владе Републике Српске у ову велику регију у коју је у посљедње четири године у енергетски сектор инвестирано више него у претходних 40, у оквиру пројеката уградње електрофилтера у Термоелектрани "Угљевик", чија је вриједност 20 милиона КМ и пројекат одсумпоравање димних гасова вриједности 80 милиона евра. 

"То говори да смо као Влада водили одговорну политику и да и даље радимо на томе да спроводећи Стратегију развоја ерегетике која је дефинисана до 2035. године градимо нове капацитете и настављамо инвестирање у енергетски сектор", оцијенио је Ђокић. 

ГАЛЕРИЈА
1/6

Ресорни министар је похвалио менаџмент "Електро-Бијељине" и њихово настојање да побољшају пословање и квалитет услуга, а као посебно важно указао је на партнерство са локалном компанијом у овом великом инвестиционом пројекту, што доприноси привредном развоју Републике Српске.

"Овдје имамо и партнерство са ЕБРД-ом и захвални смо им што су партнери Републике Српске на овом и другим енергетским пројектима гдје се појављују као инвеститори, што свједочи да је политика Владе Српске политика повезивања и сарадње", истакао је Ђокић.

Он је најавио наставак изградње енергетских објеката у Републици Српској, као што су "Дабар" и хидроелектране на ријеци Бистрици, те заједно са Србијом реализацију пројеката "Бук Бијела", Фоча и Паунци.

"Врло нам је драго да је Србија партнер Републици Српској у енергетском сектору и желимо да то партнерство јачамо у наредним годинама, да се још више повезујемо као Република и као народ, а квалитет тог повезивање најбоље се може видјети када заједно инвестирамо у једну или другу државу или се појављујемо заједно на важним пројектима", навео је Ђокић.

Према његовим ријечима, у Републици Српској је планирана и изградња вјетроелектрана велике снаге, наставак изградње соларних електране велике снаге и наставак градње малих хидроелектрана, којих је у посљедње четири године изграђено 30, а у току је изградња 10 таквих електрана.

СРНА

Најчешћа питања и недоумице наших крајњих купаца.
2
БРОЈ ГРАДОВА
11
БРОЈ ОПШТИНА
1622
БРОЈ ТРАФО СТАНИЦА
110707
БРОЈ КУПАЦА
  1. РЈ БИЈЕЉИНА
  2. РЈ УГЉЕВИК
  3. РЈ ЗВОРНИК
  4. РЈ БРАТУНАЦ
  5. РЈ ВЛАСЕНИЦА

Радна јединица Бијељина покрива територију града Бијељина и општина Пелагићево и Доњи Жабари, a у њеној организационој структури се налазе три пословнице, ПЈ Бијељина, ПЈ Јања и ПЈ Пелагићево, као и рејон Драгаљевац.

РЈ Бијељина, преко својих 518 трафо станица и далековода укупне дужине од око 2.000 km, електричном енергијом снабдијева 50.051 крајњих купаца.

Радна јединица Угљевик покрива територију општина Угљевик и Лопаре као и мањи дио територије градa Бијељина, a у њеној организационој структури се налазе двије пословнице, ПЈ Угљевик и ПЈ Лопаре.

РЈ Угљевик, преко своје 232 трафо станице и далековода укупне дужине од око 1.120 km, електричном енергијом снабдијева 13.792 крајња купца.

Радна јединица Зворник покрива територије града Зворник и општине Осмаци, a у њеној организационој структури се налазе двије пословнице, ПЈ Зворник и ПЈ Козлук, као и два рејона, Брањево и Осмаци.

РЈ Зворник, преко својих 287 трафо станица и далековода укупне дужине од око 1.000 km, електричном енергијом снабдијева 22.569 крајњих купаца.

Радна јединица Братунац покрива територију општина Братунац и Сребреница, a у њеној организационој структури се налазе двије пословнице, ПЈ Братунац и ПЈ Сребреница, као и рејон Скелани.

РЈ Братунац, преко своје 304 трафо станице и далековода укупне дужине од преко 1.000 km, електричном енергијом снабдијева 11.525 крајњих купаца.

Радна јединица Власеница покрива територију општина Власеница, Милићи, Хан Пијесак и Шековићи, a у њеној организационој структури се налази пет пословница, ПЈ Власеница, ПЈ Милићи, ПЈ Хан Пијесак, ПЈ Шековићи и ПЈ Мале хидроелектране.

РЈ Власеница, преко своје 304 трафо станице и далековода укупне дужине око 1.250 km, електричном енергијом снабдијева 12.740 крајњих купаца.

ЗЕДП "ЕЛЕКТРО-БИЈЕЉИНА" А.Д.

Поуздан снабдјевач електричном енергијом свих категорија купаца.

СЕРТИФИКАТИ