ЗАВИСНО ЕЛЕКТРОДИСТРИБУТИВНО ПРЕДУЗЕЋЕ
"ЕЛЕКТРО-БИЈЕЉИНА"
Желите ли примати рачун путем електронске поште?
×
Желите ли примати рачун путем електронске поште?
КЛИКНИTE ОВДЈЕ!

Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић присуствовао је данас потписивању уговора између дистрибутивног предузећа "Електро-Бијељина" и Европске банке за обнову и развој /ЕБРД/ о зајму вриједном 15 милиона евра чијом ће реализацијом бити достигнути европски стандарди у енергетском сектору

"На овај начин подижемо укупну вриједност нашег енергетског система, јачамо његове капацитете, побољшавамо функцију и све то радимо у корист квалитетног снабдијевања свих потрошача електричном енергијом", изјавио је Ђокић након потписивања споразума у Бијељини.

Он је истакао да је ријеч о изузетно важном пројекту и захвалио менаџменту "Електро-Бијељине" и ЕБРЂу који су омогућили његову реализацију, те најавио наставак подршке матичног предузећа "Електриопривреде Републике Српске", Владе и ресорног министарства за све развојне пројекте у Српској.

"Реализација овог пројекта допринијеће побољшању кључних параметара, као што су смањење дистрибутивних губитака, кроз реконструкцију нисконапонских и средњенапонских постројења и замјену бројила код потрошача", навео је Ђокић.

Према његовим ријечима, сличан пројекат већ је уговорен и у фази је спровођења за "Електро-Крајину", а ЕБРД је показала спремност за наставак врло успјешне сарадње и на другим енергетским пројектима у Републици Српској.

У сједишту "Електро-Бијељине" уговор су потписали директор Канцеларије ЕБРЂа у БиХ Јан Браун и директор "Електро-Бијељине" Недељко Ћорић, који је овај дан назвао историјским за предузеће.

"`Електро-Бијељина` је фирма која покушава да оствари европске трендове и поносан сам што су то препознали и у ЕБРЂу", рекао је Ћорић и захвалио матичном предузећу, ресорном министарству и Влади Српске на подршци за реализацију овако важног пројекта.

Он је навео да је уговор реализован по веома повољној каматној стопи која у просјеку износи 2,25 одсто, са роком отплате 15 година, уз три године грејс периода, те изразио очекивање да ће рате кредита када почне његова отплата предузеће исплаћивати из средстава која ће се обезбиједити смањењем дистрибутивних губитака.

"На реализацији послова биће ангажована наша оператива, радна снага и механизација, нећемо уводити трећа лица у посао, тако да ће вриједност пројекта достићи 50 милиона марака", истакао је Ћорић.

Према његовим ријечима, уговор обухвата искључиво инвестиционе радове, набавку опреме и материјала за реконструкцију средњонапонске и нисконапонске мреже и за замјену бројила.

Директор Канцеларије ЕБРЂа у БиХ Јан Браун рекао је да ће кредит финанисрати реконструкцију дистрибутивне мреже и набавку бројила, наводећи да ће то обезбиједити смањење дистрибутивних губитака на технички минимум од 6,5 одсто, што је стандард и у западној Европи.

Према његовим ријечима, половину новца за зајам обезбјеђује ЕБРД, а половина је из специјалног Фонда за зелену енергију којим ЕБРД управља.

Финансијски директор матичног предузећа Дарко Милуновић похвалио је рад "Електро-Бијељине" са новим менаџментом и додао да је ово дитрибутивно предузеће, које покрива 20 одсто територије Републике Српске, инвестирало више од два милиона марака само у првих шест мјесеци ове године.

Он је нагласио и важност замјене старих бројила код потрошача, чија је просјечна старост више од 20 година.

Најчешћа питања и недоумице наших крајњих купаца.
2
БРОЈ ГРАДОВА
11
БРОЈ ОПШТИНА
1622
БРОЈ ТРАФО СТАНИЦА
110707
БРОЈ КУПАЦА
  1. РЈ БИЈЕЉИНА
  2. РЈ УГЉЕВИК
  3. РЈ ЗВОРНИК
  4. РЈ БРАТУНАЦ
  5. РЈ ВЛАСЕНИЦА

Радна јединица Бијељина покрива територију града Бијељина и општина Пелагићево и Доњи Жабари, a у њеној организационој структури се налазе три пословнице, ПЈ Бијељина, ПЈ Јања и ПЈ Пелагићево, као и рејон Драгаљевац.

РЈ Бијељина, преко својих 518 трафо станица и далековода укупне дужине од око 2.000 km, електричном енергијом снабдијева 50.051 крајњих купаца.

Радна јединица Угљевик покрива територију општина Угљевик и Лопаре као и мањи дио територије градa Бијељина, a у њеној организационој структури се налазе двије пословнице, ПЈ Угљевик и ПЈ Лопаре.

РЈ Угљевик, преко своје 232 трафо станице и далековода укупне дужине од око 1.120 km, електричном енергијом снабдијева 13.792 крајња купца.

Радна јединица Зворник покрива територије града Зворник и општине Осмаци, a у њеној организационој структури се налазе двије пословнице, ПЈ Зворник и ПЈ Козлук, као и два рејона, Брањево и Осмаци.

РЈ Зворник, преко својих 287 трафо станица и далековода укупне дужине од око 1.000 km, електричном енергијом снабдијева 22.569 крајњих купаца.

Радна јединица Братунац покрива територију општина Братунац и Сребреница, a у њеној организационој структури се налазе двије пословнице, ПЈ Братунац и ПЈ Сребреница, као и рејон Скелани.

РЈ Братунац, преко своје 304 трафо станице и далековода укупне дужине од преко 1.000 km, електричном енергијом снабдијева 11.525 крајњих купаца.

Радна јединица Власеница покрива територију општина Власеница, Милићи, Хан Пијесак и Шековићи, a у њеној организационој структури се налази пет пословница, ПЈ Власеница, ПЈ Милићи, ПЈ Хан Пијесак, ПЈ Шековићи и ПЈ Мале хидроелектране.

РЈ Власеница, преко своје 304 трафо станице и далековода укупне дужине око 1.250 km, електричном енергијом снабдијева 12.740 крајњих купаца.

ЗЕДП "ЕЛЕКТРО-БИЈЕЉИНА" А.Д.

Поуздан снабдјевач електричном енергијом свих категорија купаца.

СЕРТИФИКАТИ