ЗАВИСНО ЕЛЕКТРОДИСТРИБУТИВНО ПРЕДУЗЕЋЕ
"ЕЛЕКТРО-БИЈЕЉИНА"
Желите ли примати рачун путем електронске поште?
×
Желите ли примати рачун путем електронске поште?
КЛИКНИTE ОВДЈЕ!

Директор Зависног електродистрибутивног предузећа /ЗЕДП/ „Електро –Бијељина“ Недељко Ћорић изјавио је да је прoшла година једна од најуспјешнијих година за предузеће, а у којој је остварен пословни добитак  у укупном износу од  563.336 КМ.

 

„Пословну 2017. годину смо завршили са оствареним приходом од 116.423.403 КМ, што се поредећи га са веома успјешном и 2016., мјери са око  10 милиона више“, навео је Ћорић  на годишњој кнференцији за новинаре.

„Имали смо и рекордне резултате по питању електродистрибутивних губитака.Очигледно је , посматрајући све параметре рада да се у прошлој години много радило“, рекао је Ћорић на конференцији управе предузећа.

Он је навео да су укупни трошкови смањени за 1.300.000 КМ уз оцјену да је ти значајан резултат, а и обавезе према добављачима су, каже, смањене за три и по милиона КМ, од чега је око милион КМ обавеза по основу доспјелих кредита, 500 хиљада КМ обавеза према добављачима у иностранству и око два милиона КМ су обавезе према добављачима у земљи.

„Тренутно послујемо у релаксираној финансијској ситуацији“, рекао је Ћорић најављујући да је предузеће већ при крају потписивања уговора са Европском банком у износу 15 милиона евра, што ће бити уложно искључиво у санацију и ревитализацију објеката“, рекао је Недељко Ћорић и изразио очекивање да ће овим средствима бити рјешени многи проблеми на мрежи, те унапређено стање електроенергетских објеката.

Он је навео да ће дио средстава бити уложен и у  замјену бројила, те ће у систему, каже Ћорић,  бити близу 50 одсто бројила која ће се моћи даљински очитавати и управљати њима. „У оквиру нашег система постоји могућност и даљинског искључења тих бројила. Од ових средстава 15 милиона КМ улажемо у санацију мреже“, навео је Ћорић најављујући низ пројеката који ће бити урађени у овој години.

Технички директор „Електо Бијељине“ Драган Перић рекао је да предузеће осим што може да се похвали пословним резултатима из прошле године, може и са одличним резултатима са почетка ове године.

Перић је рекао да, када је ријеч о дистрибутивној дјелатности,  треба истаћи  да су дистрибутивни губици најзанимљивији јер су то , како каже, чисте паре које могу да се уложе у даљи развој, у економичније и још  квалитетније пословање.

Перић је рекао да је „Електро Бијељина“ у протеклих 15-ак година смањила губитке са 20-ак одсто на прошлогодишњих , рекордних  8,04 одсто.

„Одобрени губици од Регулаторне комисије за енергетику када је „Елекро Бијељина“ у питању и износе 11,22 одсто и све преко тог износа је чист трошак овог предузећа, а испод је чиста зарада која се даље улаже у развој и модернизациу мреже“, рекао је Драган Перић.

Он је нагласио да су ријетке електродистрибутивне компаније Југоисточне Европе које имају губитке испод 10 одсто.

Говорећи о контроли купаца које су уведене прије годину дана, Перић каже да су оне  дале своје резултате , откривено је доста неовлаштене потрошње, али и дата порука свима који би „крали електричну енергију“ у наредном периоду да то није ни изблиза безазлено.

Извршни директор  „Електро Бијељине“ за правне, опште и кадровске послове Момчило Жугић  каже  да се  овој области, рационализацијом и реорганизацијом послова, у претходној години успјело да се  сви предмети из претходних 10-ак година обједине у једну електронску базу.

„Сад имамо јасан увид у све предмете и спорове које водимо, а низом предузетих актвности успјели смо да тиме обухватимо око 3.400.000 КМ наших потраживања“, рекао је Жугић. Он је навео да је у прошлој години значајно смањен и број тужби у којима је „Електро Бијељина“ тужилац, а  циљ је , каже Жугић, да и у будућем периоду  тужених буде што мање или никако.

„Увели смо и медијацију  као начин рјешавања спорова“, закључио је Жугић.

Васо Арсеновић, извршни директор у „Електро Бијељни „ за економско-финансијске послове каже да је је ово предузеће повећало приходе, смањило трошкове, повећало нето добитак, смањило обавезе према добављачима, смањило трошкове.

„Стога очекујемо да и у овој години одржимо али и побољшамо финансијску стабилност предузећа. У прошлој години, за разлику од претпрошле, побољшали смо наплату потраживања те је порасла за скоро 2,5 милиона КМ“, рекао је Арсеновић на годишњој конференцији за новинаре у Бијељини.

Срна

Најчешћа питања и недоумице наших крајњих купаца.
2
БРОЈ ГРАДОВА
11
БРОЈ ОПШТИНА
1622
БРОЈ ТРАФО СТАНИЦА
110707
БРОЈ КУПАЦА
  1. РЈ БИЈЕЉИНА
  2. РЈ УГЉЕВИК
  3. РЈ ЗВОРНИК
  4. РЈ БРАТУНАЦ
  5. РЈ ВЛАСЕНИЦА

Радна јединица Бијељина покрива територију града Бијељина и општина Пелагићево и Доњи Жабари, a у њеној организационој структури се налазе три пословнице, ПЈ Бијељина, ПЈ Јања и ПЈ Пелагићево, као и рејон Драгаљевац.

РЈ Бијељина, преко својих 518 трафо станица и далековода укупне дужине од око 2.000 km, електричном енергијом снабдијева 50.051 крајњих купаца.

Радна јединица Угљевик покрива територију општина Угљевик и Лопаре као и мањи дио територије градa Бијељина, a у њеној организационој структури се налазе двије пословнице, ПЈ Угљевик и ПЈ Лопаре.

РЈ Угљевик, преко своје 232 трафо станице и далековода укупне дужине од око 1.120 km, електричном енергијом снабдијева 13.792 крајња купца.

Радна јединица Зворник покрива територије града Зворник и општине Осмаци, a у њеној организационој структури се налазе двије пословнице, ПЈ Зворник и ПЈ Козлук, као и два рејона, Брањево и Осмаци.

РЈ Зворник, преко својих 287 трафо станица и далековода укупне дужине од око 1.000 km, електричном енергијом снабдијева 22.569 крајњих купаца.

Радна јединица Братунац покрива територију општина Братунац и Сребреница, a у њеној организационој структури се налазе двије пословнице, ПЈ Братунац и ПЈ Сребреница, као и рејон Скелани.

РЈ Братунац, преко своје 304 трафо станице и далековода укупне дужине од преко 1.000 km, електричном енергијом снабдијева 11.525 крајњих купаца.

Радна јединица Власеница покрива територију општина Власеница, Милићи, Хан Пијесак и Шековићи, a у њеној организационој структури се налази пет пословница, ПЈ Власеница, ПЈ Милићи, ПЈ Хан Пијесак, ПЈ Шековићи и ПЈ Мале хидроелектране.

РЈ Власеница, преко своје 304 трафо станице и далековода укупне дужине око 1.250 km, електричном енергијом снабдијева 12.740 крајњих купаца.

ЗЕДП "ЕЛЕКТРО-БИЈЕЉИНА" А.Д.

Поуздан снабдјевач електричном енергијом свих категорија купаца.

СЕРТИФИКАТИ